Zelf de politiek in

 

Nog voor de deadline van veertig werd ik moeder van een prachtige tweeling met elk een eigen temperament en bioritme. Dagenlang wandelde ik met de dubbele kinderwagen door mijn nog nieuwe gemeente Bonheiden. Ik zag veel dat beter kon. Een jaar later besloot ik me te engageren voor het dorp waar mijn kinderen zouden opgroeien. Samen met heel fijne mensen richtte ik een lokale afdeling van Agalev op. Ik werd verkozen in de gemeenteraad, ik werd fractieleider. Een paar jaar later deed ik mee aan de federale verkiezingen. De partij verloor en ik was als journaliste het meeste van mijn freelance werk kwijt.

Maar gelukkig zocht de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten toen een hoofdredacteur voor Lokaal, het magazine van de lokale bestuurder. En sindsdien interview ik (lokale) bevlogen politici van verschillende partijen, maar ook topambtenaren in de Vlaamse steden en gemeenten. 

Al die verhalen, gemengd met mijn eigen ervaringen, liggen aan de basis van de roman VOOR HET ZEGGEN.